Sieraden met natuur als inspiratiebron!

Geplaatst door Passionista op oktober 25, 2010

Nervous ring Nervous ring zwart Nervous ketting

Sieraden geïnspireerd op de organische celstructuur

Het is weer herfst en de blaadjes vallen van de bomen. Blaadjes zijn iets heel bijzonders: door de fijnvertakte nerven ontstaat een bijzondere en grillige vlakverdeling. En datzelfde geldt eigenlijk (een niveau dieper) ook voor de celstructuur van blaadjes.

Sieraden met natuur als inspiratie

Dat de natuur sieradenontwerpers inspireert, hebben we al vaker gemerkt. Ook de ontwerpers van Nervous System laten zich graag door de natuur inspireren. Zij leven dicht bij een bos en dat is terug te zien in hun sieraden. Zij raken enthousiast van organische en andere bijzondere geometrische vormen die in de natuur en onze leefwereld voorkomen. Van koraalriffen tot organische celvormen: je vindt het terug bij Nervous Systems!

Sieraden in 3D printen

Maar dat je de celstructuur van organisch materiaal zo goed kunt nabootsen, is vooral ook te wijten aan de techniek van tegenwoordig. Nervous System produceert haar ontwerpen op betaalbare en ethische wijze, waarbij zij gebruik maken van methoden die geen grote installaties of massieve handenarbeid nodig hebben. Eén van hun belangrijkste technieken is een 3D applicatie om de ringen die je ziet te maken. Eigenlijk ‘printen’ ze hun ontwerpen in fysieke, 3D sieraden.

Dus hou je – net als ik – van de natuur én van sieraden en techniek, dan kun je hier vast iets van je gading vinden!

Tags: , , ,

Deel dit artikel:

Geef een reactie

    

Sieraden Passionista

Passionate about jewels | Nieuws en trends over sieraden en juwelen | Juwelier overzicht | Sitemap | Winkel | Adverteren? | Disclaimer | Cookies
Gucci | Josh | Dolce & Gabbana | Otazu | Chanel | Mexx | Esprit | Ti Sento | Gem Kingdom | Wouters en Hendrix | Faberge | Chanel | Swarovski Sieraden | Laarzen