Sieraden trend 2012: ring om wijsvinger

Geplaatst door Passionista op februari 22, 2012

Spotted: Hollywood in de ban van de ring

Valt het jou ook op dat zo veel bekende en minder bekende sterren op de rode loper een ring om hun wijsvinger dragen? Er komen knoeperds van cocktailringen voorbij, maar ook steeds vaker een smal bandje dat amper zichtbbaar is. Het dragen van een ring om de wijsvinger laat je wilde kant zien en is nu weer helemaal terug van weggeweest 🙂

Heidi Klum

Emma Stone

Kylie Minogue

Geschiedenis van de wijsvingerring

Traditioneel dragen we ringen vanaf de middelvinger tot aan de pink. Maar dat is niet altijd zo geweest. In onder andere de Gouden Eeuw droegen de meeste vrouwen (en vaak ook mannen) met een bestuurlijke functie – zoals stadsbestuurders of bestuurders van private initiatieven – een ring om hun wijsvinger. De wijsvinger stond in die tijd bekend als de ‘leiders’vinger. Door een ring om de wijsvinger te dragen, werd de ‘leidersfunctie’ nog eens extra benadrukt. Het gaf ook direct status. De ringvinger stond overigens ook toen al bekend als de liefdesvinger, vandaar dat men hier de trouwring om droeg. Een gebruik dat tot op de dag van vandaag zichtbaar is in onze maatschappij.

Regentessen van St Elisabeths Haarlem (J.C. Verspronck)

Tags: , ,

Deel dit artikel:

Geef een reactie

    

Sieraden Passionista

Passionate about jewels | Nieuws en trends over sieraden en juwelen | Juwelier overzicht | Sitemap | Winkel | Adverteren? | Disclaimer | Cookies
Gucci | Josh | Dolce & Gabbana | Otazu | Chanel | Mexx | Esprit | Ti Sento | Gem Kingdom | Wouters en Hendrix | Faberge | Chanel | Swarovski Sieraden | Laarzen